Aksaray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Maydanoz
- Peynir (İstediğiniz peyniri koyabilirsiniz)
- Yufka
- 2 su bardağı sıvı yağ (Miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Maydanoz ve peyniri bir kapta yeterlice karıştırın. Maydanoz ölçüsü farketmez, zevkinize göre koyabilirsiniz.
- Yufkadan küçük, düzgün kesimler kesin.
- Kestiğiniz kesimlerin içini iç materyali ile doldurup, dürüm haline getirin.
- Not: dürümlerin ucunu açılmaması için suya batırabilirsiniz.
- Elde ettiğiniz bu dürümleri tavada uygun ölçüde yağ koyarak kızartın ve aksaray sarmamız hazır???? Herkese afiyet bal şeker olsun ????????