Ayvalık Tostu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 dilim ekmek yahut 2 yarım ekmek
- 4 adet küçük sosis
- 5 adet kornişon
- 4 dilim kaşar
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- Ketçap
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosisleri yassı yahut uzun biçimde fakat ince kesiyoruz ve yağsız kavuruyoruz.
- Kornişonu ince ince doğruyoruz.
- Kaşarı yassı dilimliyoruz.
- Kapamaya yahut tost makinesine tereyağ eritip üzerine ekmeği koyuyoruz.
- Ekmeğe salça sürüyoruz.
- Üzerine kaşar sosis ve kornişon ekleyip ketçap sıkarak üzerine öbür ekmeği kapatıyoruz, pişiriyoruz.Afiyet olsun.