Büyük Küçük her insanın Bayıldığı Sosis Burger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet hamburger ekmeği
 - 4 adet uzun sosis
 - 11-12 dilim sucuk
 - 4-5 adet salatalık turşusu
 - 1 adet domates
 - 2 dilim burger peyniri
 - 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
 
- 1 çorba kaşığı ketçap
 - 2-3 çorba kaşığı mayonez
 - 1 tatlı kaşığı hardal
 
- 1 adet patates
 - 1 tatlı kaşığı nişasta
 - 1 tatlı kaşığı un
 - Kajun baharati
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patates kızartmasını yapalım. Bunun için soymuş olduğumuz patatesleri ince bir biçimde keselim ve nişasta ve una bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
 - Patatesleriniz bu türlü daha çıtır olacak.
 - Kızaran patatesleri peçete sermiş olduğumuz tabağa alıp, yağını aldıralım ve üzerine tuz ve kajun baharatı serpip, karıştıralım. Bir kenara alalım.
 - hemen sonrasında sosisleri uzun biçimde ortadan keselim ve çabucak sonrasında ince bir biçimde bir daha uzun uzun doğrayalım.
 - Sucukları, domatesleri ve salatalık turşularını dilimleyip, bir kenara alalım.
 - Sosu için gerekli materyalleri de bir kaseye alıp, karıştıralım ve onu da bir kenara alalım.
 - Sosislerimizi pişirmek için tavaya yağımızı alıp biraz ısıtalım ve sosislerimizi içine atıp, rengi yavaşça dönene kadar soteleyelim. Bu süreci orta ateşte yapalım ki kurumasınlar.
 - Ocağın altını kısıp, sosisleri tavanın bir kenarına alalım. Boş kalan kısmına sucukları koyup yavaşça kızartalım.
 - Hamburger ekmeklerini sucukları üzerine koyup, hem ısıtalım tıpkı vakitte yağını aldıralım.
 - Isıttığımız hamburger ekmeklerini tabanına evvel bir ölçü hazırladığımız sostan sürelim.
 - sonrasındasında sırasıyla domates, patates kızartması, turşu, sosis, sucuk, bir ölçü sos sürelim.
 - En daha sonra yavaşça tavada ısıttığımız burger peynirlerini koyalım ve üzerini ekmeğimizi yarısıyla kapatalım. Burgerimiz hazır. Şimdiden herkese afiyet olsun.