Büyük Küçük her insanın Bayıldığı Sosis Burger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet hamburger ekmeği
- 4 adet uzun sosis
- 11-12 dilim sucuk
- 4-5 adet salatalık turşusu
- 1 adet domates
- 2 dilim burger peyniri
- 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 2-3 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- Kajun baharati
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patates kızartmasını yapalım. Bunun için soymuş olduğumuz patatesleri ince bir biçimde keselim ve nişasta ve una bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
- Patatesleriniz bu türlü daha çıtır olacak.
- Kızaran patatesleri peçete sermiş olduğumuz tabağa alıp, yağını aldıralım ve üzerine tuz ve kajun baharatı serpip, karıştıralım. Bir kenara alalım.
- hemen sonrasında sosisleri uzun biçimde ortadan keselim ve çabucak sonrasında ince bir biçimde bir daha uzun uzun doğrayalım.
- Sucukları, domatesleri ve salatalık turşularını dilimleyip, bir kenara alalım.
- Sosu için gerekli materyalleri de bir kaseye alıp, karıştıralım ve onu da bir kenara alalım.
- Sosislerimizi pişirmek için tavaya yağımızı alıp biraz ısıtalım ve sosislerimizi içine atıp, rengi yavaşça dönene kadar soteleyelim. Bu süreci orta ateşte yapalım ki kurumasınlar.
- Ocağın altını kısıp, sosisleri tavanın bir kenarına alalım. Boş kalan kısmına sucukları koyup yavaşça kızartalım.
- Hamburger ekmeklerini sucukları üzerine koyup, hem ısıtalım tıpkı vakitte yağını aldıralım.
- Isıttığımız hamburger ekmeklerini tabanına evvel bir ölçü hazırladığımız sostan sürelim.
- sonrasındasında sırasıyla domates, patates kızartması, turşu, sosis, sucuk, bir ölçü sos sürelim.
- En daha sonra yavaşça tavada ısıttığımız burger peynirlerini koyalım ve üzerini ekmeğimizi yarısıyla kapatalım. Burgerimiz hazır. Şimdiden herkese afiyet olsun.