Bundesliga: Ricken, BVB'yi başarılı bir geleceğe taşımak istiyor

Neil

New member
Bundesliga
Ricken BVB'yi başarılı bir geleceğe taşımak istiyor

Lars Ricken (sağda), 1 Mayıs'ta BVB spor direktörü olarak Hans-Joachim Watzke'nin yerini aldı. Fotoğraf

© BeHaberler Thissen/dpa

Lars Ricken liderliğinde altyapı koordinatörlüğünden sportif direktörlüğe kadar Borussia Dortmund'un başarılı olması gerekiyor. Resmi sunumunda ilk planlarını sunuyor.

Lars Ricken, Borussia Dortmund'un spor direktörü olarak yeni görevine büyük bir kararlılıkla başlıyor.

Bundesliga kulübünün eski gençlik koordinatörü, resmi tanıtımında “Ben Dortmundluyum ve sahip olduğum her şeyle bu renkleri temsil ediyorum. Burası benim kulübüm” dedi. Terfi teklifinden sonra uzun süre düşünmeye gerek yoktu: “Uyumak için bir geceye ihtiyacım yoktu” dedi Ricken.

47 yaşındaki oyuncu, 1 Mayıs'ta Hans-Joachim Watzke'nin yerine spor direktörlüğü görevine getirildi. Ricken asla başka bir kulüpte profesyonel olarak oynamadı. 1997'de Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus Torino'ya karşı 3-1'lik galibiyetle en ünlü golünü attı. Ricken, “Bazıları için sürpriz olmuş olabilir ama benim için öyle olmadı. Hans-Joachim Watzke dört ya da beş yıl önce bana orta vadede beni yönetimde gördüğünü söylemişti” dedi. Kulüp başkanı Reinhold Lunow'a göre Ricken, planlarını sunarken kalıcı bir izlenim bıraktı: “Lars, başkanlık komitesini sarstı.”

Watzke, 2025'in sonunda ayrılana kadar yönetim kurulu başkanlığını sürdürecek olsa da artık tamamen sportif konulara karışmak istemiyor: “Bunu burada ipleri elimde tutmak için yapmadım. Kesinlikle bir şey olmayacak. Lars'ın şunu söylemesini istemek için arayın, lütfen şunu şöyle yapın.” Kendi açıklamasına göre Watzke, kadroyu planlarken “mali çerçeveyi” belirleyecek.

dpa

#Konular