Çılbır

Neil

New member
Çılbır Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencerenin içerisine suyu alalım.
  2. Üzerine tuz ek edip kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayan suyun içerisine yumurtaları tek tek yavaş bir biçimde ek edelim.
  4. 15 dk pişmesini bekleyelim.
  5. Pişen yumurtaları servis tabağına alalım.
  6. Diğer bir taraftan dana kıymayı suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Bir kabın içerisine yoğurt, sarımsak ve tuzu alıp güzelce karıştıralım.
  8. Küçük sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biberimizi de hazırlayalım.
  9. Tüm gereçler hazırsa çılbırımızı tamamlayalım ???? yumurtaların üzerine birinci olarak sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
  10. hemen sonrasında kıymayı ve en son üzerine kırmızı toz biberli tereyağını da ek edelim. Deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı