Dışardan Siparişe Son Verdiren Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo dana but ( kuş başı doğranmış )
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet lavaş
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- 2 adet domates
- 3 adet domates (etin içine doğramak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 3 adet domatesi rendeleyip zeytinyağ ile düdüklüye koyuyoruz.
- Üzerine etleri ek edip üzerine doğradığımız etleri ek ediyoruz biraz kavurduktan daha sonra göz sonucu tuz ek edip düdüklümüzü kapatıyoruz ibikten duman çıktığı vakit altını kısıp 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Soğanımızı soğrayıp sumaklıyoruz.
- Lavaşımızın içine tüm materyalleri doğrayıp koyduktan daha sonra güzelce sarıp sevise hazır hale getiriyoruz.