Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tantunilik et
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Et tuz ve bir buçuk su bardak suyu tencereye alıp 15 dakika haşlayalım (et pişecek ete nazaran değişebilir pişme süresi).
- Tavaya ya da saça yağ temalır haşlanan etler alınır acısız toz pul biber ve karabiber eklenir istenilen kadar tuz atılır.
- Azar azar et suyu eklenerek karıştırılır.
- Bir ölçü suyu kalmalı yufkaları ıslatmak için.
- Yufkalar tavaya bastırılır etler içine temalır.
- İçine salatalık turşusu, isotlu soğan, kara lahana salatası, limon ya da domates koyabilirsiniz. Afiyet olsun.