Et Tantuni

Neil

New member
Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tantunilik et
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının yarısı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı yağ
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Et tuz ve bir buçuk su bardak suyu tencereye alıp 15 dakika haşlayalım (et pişecek ete nazaran değişebilir pişme süresi).
  2. Tavaya ya da saça yağ temalır haşlanan etler alınır acısız toz pul biber ve karabiber eklenir istenilen kadar tuz atılır.
  3. Azar azar et suyu eklenerek karıştırılır.
  4. Bir ölçü suyu kalmalı yufkaları ıslatmak için.
  5. Yufkalar tavaya bastırılır etler içine temalır.
  6. İçine salatalık turşusu, isotlu soğan, kara lahana salatası, limon ya da domates koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı