Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram dana eti
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1 tane küçük soğan
- 4- 5 yaprak marul
- Maydanoz
- 2 tane lavaş
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
- Etlerimiz haşlanırken domates, marul, soğan ve maydanozu ufak ufak doğrayalım.
- Haşlanan etlerimizi kenara alalım.
- Tavamıza sıvı yağımızı ve suyumuzu dökelim.
- Ardından haşlanan etlerimizi koyalım.
- Kırmızı toz biberi ve tuzumuzu ekleyip tavada 2- 3 cins çevirelim.
- daha sonra başka baharatlarımızı ekleyip yenidendan karıştıralım.
- Lavaşlarımızı tek tek tavada kapatıp güzelce yağlayalım.
- Yağlanan ekmeklerimizi tabağa alalım ve birinci olarak etimizden koyalım.
- Ardından marul, domates, soğan ve maydanozu ekleyelim.
- Dürümlerimizi sıkıca saralım.
- Diğer lavaşımızı da bu türlü doldurup saralım. Herkese afiyet olsun.