Et Tantuni

Neil

New member
Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram dana eti
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • 1 tane küçük soğan
  • 4- 5 yaprak marul
  • Maydanoz
  • 2 tane lavaş
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
  2. Etlerimiz haşlanırken domates, marul, soğan ve maydanozu ufak ufak doğrayalım.
  3. Haşlanan etlerimizi kenara alalım.
  4. Tavamıza sıvı yağımızı ve suyumuzu dökelim.
  5. Ardından haşlanan etlerimizi koyalım.
  6. Kırmızı toz biberi ve tuzumuzu ekleyip tavada 2- 3 cins çevirelim.
  7. daha sonra başka baharatlarımızı ekleyip yenidendan karıştıralım.
  8. Lavaşlarımızı tek tek tavada kapatıp güzelce yağlayalım.
  9. Yağlanan ekmeklerimizi tabağa alalım ve birinci olarak etimizden koyalım.
  10. Ardından marul, domates, soğan ve maydanozu ekleyelim.
  11. Dürümlerimizi sıkıca saralım.
  12. Diğer lavaşımızı da bu türlü doldurup saralım. Herkese afiyet olsun.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı