Etli Tantuni

Neil

New member
Etli Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • 1,5 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Yanına servis edilecek gereçler;

  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • İsteğe bağlı biber turşu
Etli Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
  2. Etlerimiz haşlanırken sebzelerimizi doğrayalım.
  3. Kuru soğanımızı ince uzunca doğrayalım.
  4. Bir kapta doğradığımız soğana göz sonucu sumak ek edip karıştıralım.
  5. Bu ortada haşlanan etimizin üzerine bir çay bardağı sıvı yağ dökelim akabinde baharatları ve bir bardak suyuda ekleyip kaç tıp kavuralım.
  6. hemen sonrasında saca lavaşlarımızı tek tek sırayla batırıp ekmeklerimizi yağlayalım.
  7. Yağlanan ekmeklerimizi tabaklara alıp evvel domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım.
  8. Üzerine pişen etlerimizden koyalım. Eti kendi sayı ölçünüze bakılırsa koyabilirsiniz.
  9. Dürümlerimizi sıkıca saralım isteğinize bağlı sarılan dürümleri yağlı saca batırıp gerili önlü yavaşça kızartabilirsiniz.
  10. Yanında limon ve isteğe bakılırsa ayranla servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun????.
Etli Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı