Etli Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram dana eti
- 1,5 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet orta uzunluk domates
- İsteğe bağlı biber turşu
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
- Etlerimiz haşlanırken sebzelerimizi doğrayalım.
- Kuru soğanımızı ince uzunca doğrayalım.
- Bir kapta doğradığımız soğana göz sonucu sumak ek edip karıştıralım.
- Bu ortada haşlanan etimizin üzerine bir çay bardağı sıvı yağ dökelim akabinde baharatları ve bir bardak suyuda ekleyip kaç tıp kavuralım.
- hemen sonrasında saca lavaşlarımızı tek tek sırayla batırıp ekmeklerimizi yağlayalım.
- Yağlanan ekmeklerimizi tabaklara alıp evvel domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım.
- Üzerine pişen etlerimizden koyalım. Eti kendi sayı ölçünüze bakılırsa koyabilirsiniz.
- Dürümlerimizi sıkıca saralım isteğinize bağlı sarılan dürümleri yağlı saca batırıp gerili önlü yavaşça kızartabilirsiniz.
- Yanında limon ve isteğe bakılırsa ayranla servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun????.