Fasulye Kavurması Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram fasulye (Dolaptan çıkardım bilk öncesinden kavurup dolaba koyduğum)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuruş soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, tuz, karabiber
- 2 /4su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram çekilmiş kıyma
- 1 tane tavuk bulyon (Tavuk suyu)
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda soğan ve patates doğrayalım, kenar koyalım.
- Tencere tereyağı alarak eritelim daha sonrasında soğan ekleyelim kavrulsun.
- Ocakta kavrulan soğan üzerine salça ekleyelim, kavuralım.
- ondan sonrasında patates ekleyelim 2 dakika karıştıralım.
- Fasulye ve kıyma ekleyelim 2 su bardağı da su ek edelim.
- Suyu çekecektir fasulyeler çektikten 1 su bardağı su ekleyelim çorba üzere olmayacak yemek halinde.
- Tencerenin kapağını kapatalım pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun. Benim fasulyem buzluktan çıkarttım 1 saat evvelde.