Hamburger Ekmeği (Nusret Hamburger Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Hamburger Ekmeği (Nusret Hamburger Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1.5 su bardağı ılık su
 - Yarım su bardağı ılık süt
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - 1 paket kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 
- 2 adet yumurta sarısı
 - Yarım çay kaşığı pekmez yoksa 1 yemek kaşığı kadar yoğurt
 - Susam (tercihe nazaran)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık olan süt, su,maya, şeker ve sıvı yağ bir kaba alınır karıştırılarak 10 dk kenarda bekletilir.
 - 10 dakika daha sonra maya köpük köpük olduktan daha sonra 1 bardak unla başlayıp yavaş yavaş un eklenir tuzuda bu etapta ekliyoruz.
 - Hamur ele yavaşça yapışır kıvamda olana kadar unu eklenir daha sonrasında hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
 - Yaklaşık 30 -40 dk kâfi olacaktır. Püf noktası; hava fazlaca sıcak ise oda sıcaklığında bekletilmelidir yahut fırınınız 50 derece sıcaklıkta 5 dakika kadar ısıttıktan daha sonra kapatır hamurunuzu içine koyarak mayalama süreci yapabilirsiniz.
 - Mayalama süreci bittikten daha sonra hamurun biraz yavaş yavaş toparlayarak gazı alınıp 2 eşit kesimlere bölüyoruz.
 - Bölünen iki parçayı eşit kesimlere ayırıyoruz ben biraz büyük yaparak 6 adet çıkarttım siz biraz daha küçük yaparak fazla çıkartabilirsiniz.
 - Eşit kesimlere böldüğünüz hamuru yuvarlayarak tepsiye alın ve biraz da tepside mayalama süreci yapılır.
 - Üzerine yumurtalı karışımı sürerek susam serpilip ısıtılmış fırında 15-20 dk ortası pişirilir.
 
Hamburger Ekmeği (Nusret Hamburger Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı