Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Materyaller

Hamburger ekmeği;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 – 5 su bardağı un
Hamburger köftesi;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Diğer gereçler;

  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 1-2 yaprak marul
  • 1 orta uzunluk karamelize edilmiş soğan
  • 1-2 dilim domates
  • 1-2 dilim kaşar peyniri
  • Barbekü sos
  • 1-2 adet ızgara ı̇stiridye mantarı
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte için;kıymanın içine köftenin bütün materyallerini ekleyerek güzelce yoğurduktan daha sonra buzdolabında dinlenmeye alalım. Şekil verelim.
  2. Ekmek için;bir kapta su, tuz, şeker ve mayayı karıştıralım.
  3. Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyelim, yoğuralım.
  4. 45 dk dinlendikten daha sonra şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpelim. 180 c fırında 15 dk pişirelim.
  5. Soğanı zeytinyağın da biraz şeker biraz tuz ile tavada karamelize edelim.
  6. Döküm tavada mantarları pişirelim.
  7. Akabinde köfteleri pişirelim.
  8. Pişen köftelerin üzerlerine birer dilim kaşar ekleyelim.
  9. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye bölerek alt tabanına barbekü sos ,üst ekmeğe de mayonez sürelim.
  10. Ortasına sırasıyla köfte, kaşar peyniri, mantar, karamelize soğan, marul, turşu ve domatesi ekleyelim.
  11. Ortadan ikiye keserek yanında fırın patates ile servis edebilirsiniz.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı