Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği;
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamburger ekmeği;
- 2 su bardağı ılık su
 - 1 paket instant maya
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4,5 – 5 su bardağı un
 
- 250 gram kıyma
 - 1 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 soğan rendesi
 - 1 diş sarımsak rendesi
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 
- 2-3 adet kornişon turşu
 - 1-2 yaprak marul
 - 1 orta uzunluk karamelize edilmiş soğan
 - 1-2 dilim domates
 - 1-2 dilim kaşar peyniri
 - Barbekü sos
 - 1-2 adet ızgara ı̇stiridye mantarı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için;kıymanın içine köftenin bütün materyallerini ekleyerek güzelce yoğurduktan daha sonra buzdolabında dinlenmeye alalım. Şekil verelim.
 - Ekmek için;bir kapta su, tuz, şeker ve mayayı karıştıralım.
 - Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyelim, yoğuralım.
 - 45 dk dinlendikten daha sonra şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpelim. 180 c fırında 15 dk pişirelim.
 - Soğanı zeytinyağın da biraz şeker biraz tuz ile tavada karamelize edelim.
 - Döküm tavada mantarları pişirelim.
 - Akabinde köfteleri pişirelim.
 - Pişen köftelerin üzerlerine birer dilim kaşar ekleyelim.
 - Hamburger ekmeğini ortadan ikiye bölerek alt tabanına barbekü sos ,üst ekmeğe de mayonez sürelim.
 - Ortasına sırasıyla köfte, kaşar peyniri, mantar, karamelize soğan, marul, turşu ve domatesi ekleyelim.
 - Ortadan ikiye keserek yanında fırın patates ile servis edebilirsiniz.