Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4 adet hamburger ekmeği
  • 2 adet domates
  • 4 yaprak marul
  • 8 dilim pastırma
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • Ketçap
  • Mayonez
Köftenin iç harcı

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıymanın içine bütün harç gereçleri katıp düzgünce yoğuruyoruz. Köftenin ne kadar kalınlıkta olmasını istiyorsak o büyüklükte kıymadan alıp elimizle daire formu veriyoruz.
  2. ondan sonrasında ısıtılmış bir tavada köfteleri pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tavada da pastırmaları pişiriyoruz.
  4. Köfteler pişince ocağı kapatıyoruz ve köfteleri tavadan almadan köftelerin üzerine kaşar peynir koyuyoruz ki peynirler köftenin sıcağıyla erisin.
  5. sonrasındasında hamburger ekmeğinin tabanına ketçap ve mayonez sürüyoruz,.
  6. Üzerine 1 adet köftemizi koyuyoruz.
  7. Köftenin üzerine marul, marulun üzerine de 2 adet ince kesilmiş domates koyuyoruz.
  8. En son pastırmaları koyuyoruz.
  9. Hamburgerin üst ekmeğine de bir daha ketçap ve mayonez sürerek kapatıyoruz.
  10. Patates kızartmasıyla servis ediyoruz.
    Miss üzere oluyor, artık dışarıdan almaya son
    ❤
    .
    Afiyetler olsun
    ❤
    ❤
    .
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı