Hatay Yöntemi Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
Not EkleTarifi Yazdır
Lavaş için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- Kemiksiz tavuk but 3 parça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kornişon turşu
- 1 adet domates
- Patates kızartması
- Marul
- Sarımsaklı mayonez
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel lavaş hamurunu hazırlayalım.
- Bir kaba un, su ,tuz atıp güzelce yoğuralım.
- Hamurumuz bi 20 dk beklesin kenarda.
- sonrasındasında tavukları zeytinyağ, yoğurt, salça, tuz ,karabiber ,kekikten yaptığımız sosumuzla bir hoş marine edelim.
- Streçe yuvarlak biçimde yapıp dondurucuya atalım.
- Tereyağını bir tencere de eritip üstüne salça ve yarım çay bardağı su ile kaynatıp altını kapatalım.
- Kornişon domates marulu istediğiniz biçimde doğrayıp kenara alalım.
- Bende sarımsaklı mayonez yoktu bu yüzden 1 diş sarımsak ezip mayonez ile karıştırarak yaptım.
- Tüm gereçler hazırsa yapma basamağına geçelim.
- Tavukları ince ince döner biçiminde kesip tavada pişirelim .
- Hamur lavaşlarını açıp yanmaz tavada pişirelim.
- Lavaşların bir yüzüne salçalı sosu bir hoş yayalım, çabucak sonrasında sarımsaklı mayonez ,marul, turşu ,domates ,patates kızartması ve tavukları ekleyelim.
- Dürüm haline getirelim. Afiyet olsun.