Hatay Metodu Tavuk Dürüm

Neil

New member
Hatay Yöntemi Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
Tavuk sos için;

  • Kemiksiz tavuk but 3 parça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İç sosu için;

  • Tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Diğer gereçler;

  • Kornişon turşu
  • 1 adet domates
  • Patates kızartması
  • Marul
  • Sarımsaklı mayonez
Hatay Adabı Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel lavaş hamurunu hazırlayalım.
  2. Bir kaba un, su ,tuz atıp güzelce yoğuralım.
  3. Hamurumuz bi 20 dk beklesin kenarda.
  4. sonrasındasında tavukları zeytinyağ, yoğurt, salça, tuz ,karabiber ,kekikten yaptığımız sosumuzla bir hoş marine edelim.
  5. Streçe yuvarlak biçimde yapıp dondurucuya atalım.
  6. Tereyağını bir tencere de eritip üstüne salça ve yarım çay bardağı su ile kaynatıp altını kapatalım.
  7. Kornişon domates marulu istediğiniz biçimde doğrayıp kenara alalım.
  8. Bende sarımsaklı mayonez yoktu bu yüzden 1 diş sarımsak ezip mayonez ile karıştırarak yaptım.
  9. Tüm gereçler hazırsa yapma basamağına geçelim.
  10. Tavukları ince ince döner biçiminde kesip tavada pişirelim .
  11. Hamur lavaşlarını açıp yanmaz tavada pişirelim.
  12. Lavaşların bir yüzüne salçalı sosu bir hoş yayalım, çabucak sonrasında sarımsaklı mayonez ,marul, turşu ,domates ,patates kızartması ve tavukları ekleyelim.
  13. Dürüm haline getirelim. Afiyet olsun.
Hatay Tarzı Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı