Kısır (Hatay Usulü)

Neil

New member
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ince esmer köftelik bulgur
  • 1/2 (yarım) sıcak su
  • 2 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demek nane
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demek maydanoz
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulgurumuzu sıcak suyla ıslayıp, üstünü bir kapakla kapatalım, yeşillikleri doğrayalım o sırada bulgurumuz suyunu çeksin yumuşasın.
  2. Bulgurumuza sarımsağını, baharatlarını ve salçasını ekleyip, yirmi dakika kadar yoğuralım ve nar ellisini ekleyip, on dakika kadar daha yoğuralım.
  3. Yeşilliklerimizi dökelim üstüne yağını döküp, bir kaç dakika karıştıralım ve kısırımız hazır afiyet olsun ????.
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı