Kıymalı Siron

Neil

New member
Kıymalı Siron Tanımı İçin Materyaller

  • 8 adet lavaş (Yufkada kullanabilirsiniz )
  • 1 kg yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kara biber pul biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kıymalı Siron Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. ondan sonrasında soğanı yemeklik doğrayıp, ekliyoruz, tekrar kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz 1-2 dk daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
  3. Lavaşları rulo formunda katlıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz borcama sırayla diziyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kavurmuş olduğumuz kıymayı sironumuzun üzerine döküp, güzelce yayıyoruz.
  4. Tereyağı uygun bir tavaya alıyoruz kırmızı toz biber ekleyip, ocakta kızdırıp, üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.
Kıymalı Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı