Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
Not; ben ekmekleri dondurucu için bu ölçüde yaptım siz yarı ölçü kullanıp az yapabilirsiniz
Konut İmali Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamburger ekmeği için;
- 1 kg un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 20 gr yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 350 gr dana kıyma
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Hamburger peyniri
- 10 gr tereyağ
- Sebzelerini ve sosunu isteğe bakılırsa ayarlayabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda hamurumuzun sıvı gereçlerini yeterlice karıştırıyoruz.
- Maya ve kabartma tozunu ek edip en sona yavaş yavaş un ek ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- çabucak sonrasında dana kıymamızı ,baharatlar ile buluşturup uygunca yoğuruyoruz .
- İster bir kavanoz kapağı yardımı ile burgerleri hazırlıyoruz yada burger kalıbınız var ise onunla form verip ekmekler olana kadar buz dolabında bekletiyoruz.
- Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp pişirme tepsisine yerleştiriyoruz ve ondan sonrasında üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karşımını sürüp isterseniz susam atabilirsiniz .
- 210 derecelik evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
- Ekmekler hazır olduktan daha sonra burgerleri yanmaz tava fazlaca az sıvı yağ sürerek pişiriyoruz ve pişirmeye yakın epey az tereyağ ek ediyoruz.
- Ekmeklerin ortası açıp istediniz sosu sürüp bugeri koyup üzerine peyniri ve zerzevatları koyup kapatıyoruz .
- Patates kızartması ile servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun ????.
Not; ben ekmekleri dondurucu için bu ölçüde yaptım siz yarı ölçü kullanıp az yapabilirsiniz
Konut İmali Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı