Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
Not; ben ekmekleri dondurucu için bu ölçüde yaptım siz yarı ölçü kullanıp az yapabilirsiniz
Konut İmali Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Hamburger ekmeği için;
- 1 kg un
 - 2 su bardağı süt
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 200 ml)
 - 1 paket kabartma tozu
 - 20 gr yaş maya
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
 
- 350 gr dana kıyma
 - 1 çay kaşığı silme karabiber
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Hamburger peyniri
 - 10 gr tereyağ
 - Sebzelerini ve sosunu isteğe bakılırsa ayarlayabilirsiniz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda hamurumuzun sıvı gereçlerini yeterlice karıştırıyoruz.
 - Maya ve kabartma tozunu ek edip en sona yavaş yavaş un ek ediyoruz.
 - Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
 - çabucak sonrasında dana kıymamızı ,baharatlar ile buluşturup uygunca yoğuruyoruz .
 - İster bir kavanoz kapağı yardımı ile burgerleri hazırlıyoruz yada burger kalıbınız var ise onunla form verip ekmekler olana kadar buz dolabında bekletiyoruz.
 - Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp pişirme tepsisine yerleştiriyoruz ve ondan sonrasında üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karşımını sürüp isterseniz susam atabilirsiniz .
 - 210 derecelik evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
 - Ekmekler hazır olduktan daha sonra burgerleri yanmaz tava fazlaca az sıvı yağ sürerek pişiriyoruz ve pişirmeye yakın epey az tereyağ ek ediyoruz.
 - Ekmeklerin ortası açıp istediniz sosu sürüp bugeri koyup üzerine peyniri ve zerzevatları koyup kapatıyoruz .
 - Patates kızartması ile servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun ????.
 
Not; ben ekmekleri dondurucu için bu ölçüde yaptım siz yarı ölçü kullanıp az yapabilirsiniz
Konut İmali Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı