Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Lavaş hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz ve az bir şey kaşığın ucuyla daha tuz
- Yeteri kadar su
- 150 gram tavuk göğsü
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
- Tuz
- Yarım halka soğan
- Maydanoz
- Yarım domates
- Patates cips
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
- Derin bir kaba un, su, tuz alınır ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
- 10 dk dinlenmeye bırakılır. (ben bu ölçülerde 4 lavaş elde ettim. )
- 4 bezeye ayrılır ve açılır, tavada gerili önlü pişirin.
- Tavukları küçük küp biçiminde doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
- Tavuklar haşlanırken soğanları söğüş doğrayalım, bir tutam maydanoz ve domatesi de doğrayalım kenara alalım.
- Haşlanan tavukları süzelim suyunu dökmeyelim daha sonra lazım olacak.
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alalım kızmaya başlayınca baharatları ekleyelim.
- ondan sonrasında tavuklarımızı ekleyip karıştıralım, tavuk suyumuzdan 1 kepçe su ekleyelim bu türlü denetimli ekleyelim yaklaşık 1 su bardağı kadar tavuk suyu eklemiş olalım. Tavuk içimiz hazır
- Lavaşımızı tencereye tavukların üzerine serip bastırıyoruz yağlanmış olmalı, daha sonra yeteri kadar tavuk koyup sırasıyla soğan, maydanoz, domates, patates kızartması koyulup sarılır.
- Yanında ayran ve tuşuyla fazlaca hoş gidiyor şimdiden afiyet olsun