Konutta Tantuni

Neil

New member
Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz ve az bir şey kaşığın ucuyla daha tuz
  • Yeteri kadar su
Tantuni için;

  • 150 gram tavuk göğsü
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
  • Tuz
Lavaş ortasına:

  • Yarım halka soğan
  • Maydanoz
  • Yarım domates
  • Patates cips
Evde Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Derin bir kaba un, su, tuz alınır ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
  3. 10 dk dinlenmeye bırakılır. (ben bu ölçülerde 4 lavaş elde ettim. )
  4. 4 bezeye ayrılır ve açılır, tavada gerili önlü pişirin.
  5. Tavukları küçük küp biçiminde doğrayalım.
  6. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
  7. Tavuklar haşlanırken soğanları söğüş doğrayalım, bir tutam maydanoz ve domatesi de doğrayalım kenara alalım.
  8. Haşlanan tavukları süzelim suyunu dökmeyelim daha sonra lazım olacak.
  9. Geniş bir tencereye sıvı yağı alalım kızmaya başlayınca baharatları ekleyelim.
  10. ondan sonrasında tavuklarımızı ekleyip karıştıralım, tavuk suyumuzdan 1 kepçe su ekleyelim bu türlü denetimli ekleyelim yaklaşık 1 su bardağı kadar tavuk suyu eklemiş olalım. Tavuk içimiz hazır
    😇
    .
  11. Lavaşımızı tencereye tavukların üzerine serip bastırıyoruz yağlanmış olmalı, daha sonra yeteri kadar tavuk koyup sırasıyla soğan, maydanoz, domates, patates kızartması koyulup sarılır.
  12. Yanında ayran ve tuşuyla fazlaca hoş gidiyor şimdiden afiyet olsun
    🤩
    .
Evde Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı