Konutta Tavuk Döner

Neil

New member
Evde Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk döner marinesi;

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet soğan rendesi suyunu
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı, zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay, kaşığı, karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Evde Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaba sıvı yağ ve baharatlar ,salça, tuz ,sarımsak, soğan suyu alınır hepsi homojen olacak biçimde karıştırılır.
  2. ondan sonrasında tavuk göğsü enlemesine ince olacak biçimde dilimlenir (şinitzel gibi)
  3. Sosun içine temalır, düzgünce her yerine gelecek biçimde karıştırıyoruz.
  4. 3 saat buzdolabında bekletiyoruz ,ondan sonrasında streç seriyoruz içine iki tane sıralı koyup üst üste diziyoruz .
  5. Tavukları daha sonra streç ile sarıyoruz ve buzlukta 1 gece bekletiyoruz.
  6. Pişirmedilk evvel 30 dk öncesinde çıkartıyoruz çözülmeden ince olacak biçimde dilimliyoruz.
  7. hemen sonrasında ısınmış tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz, yanına bol meze soğan ve domates salatası turşu ile servis ediyoruz.
Evde Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı