Evde Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk döner marinesi;
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk döner marinesi;
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet soğan rendesi suyunu
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı, zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay, kaşığı, karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba sıvı yağ ve baharatlar ,salça, tuz ,sarımsak, soğan suyu alınır hepsi homojen olacak biçimde karıştırılır.
- ondan sonrasında tavuk göğsü enlemesine ince olacak biçimde dilimlenir (şinitzel gibi)
- Sosun içine temalır, düzgünce her yerine gelecek biçimde karıştırıyoruz.
- 3 saat buzdolabında bekletiyoruz ,ondan sonrasında streç seriyoruz içine iki tane sıralı koyup üst üste diziyoruz .
- Tavukları daha sonra streç ile sarıyoruz ve buzlukta 1 gece bekletiyoruz.
- Pişirmedilk evvel 30 dk öncesinde çıkartıyoruz çözülmeden ince olacak biçimde dilimliyoruz.
- hemen sonrasında ısınmış tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz, yanına bol meze soğan ve domates salatası turşu ile servis ediyoruz.