Küçük Mesken Hamburgeri Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamburger ekmeği için;
- 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı su
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - Alabildiğince un (hafifçe ele yapışacak kıvamda )
 
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
 - Çok az su
 - Susam (İsteğe bağlı)
 
- 400 gram dana kıyma
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 2 yemek kaşığı galeta unu
 - 2 yemek kaşığı su
 - Karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
 
- Marul
 - Domates
 - Ketçap / mayonez (İsteğe bağlı)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel su, maya ve şekeri uygun bir kapta karıştıralım. 5 dk mayalandıralım.
 - Hamuru için; olan bütün materyalleri karıştıralım. Unu denetimli ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
 - Mayalanması için üzerini evvel streç sinema, pak bir örtü ile örtelim. 1 saat mayalandıralım.
 - Mayalanan hamurdan su bardağı ağzı kadar büyüklükte alalım ve yuvarlayıp tepsimize dizelim. Yaklaşık 10 adet çıkıyor.
 - Hamurlarımızın üzerine su ve yağ sürelim. Üzerine susam serpelim.
 - 180 derecelik önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
 - Köftesi için; soğanı blenderdan geçirelim. Bütün köfte materyallerini karıştırıp yoğuralım.
 - Köftelerin büyüklüğünü hamburger ekmeklerimizden bir tık büyük yapalım. Yarım saat dolapta dinlendirip az yağlı tavada iki tarafınıda köftelerimizin pişirelim.
 - Domates ve marulumuzu güzelce sirkeli suda yıkayalım. Domateslerimizi yuvarlak biçimde keselim.
 - Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölelim, içine köftemizi, marulumuzu, domatesimizi koyup ketçap, mayonez sıkalım. Afiyetler olsun ????