Lahmacun (Hiç Bu Kadar Pratik Olmadı)

Neil

New member
Lahmacun (Hiç Bu Kadar Pratik Olmadı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sulu domates
  • 350 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (tatlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 çay kaşığı isot
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı pulbiber (biz acı sevdiğimiz için acı kullandım )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket lavaş (ben şoktan aldım 12 adet var arasında)
  • 1 tutam maydanoz
Lahmacun (Hiç Bu Kadar Pratik Olmadı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle soğanı ince ince kıyın ,robot kullanmayın bence acımsı oluyor.
  2. ondan sonrasında derin bir kaba ekleyip sarımsağı rendeleyelim, üzerine domatesi rendeleyelim.
  3. Biberi de tıpkı biçimde incecik kıyalım onu da kaba ekleyelim ve bu karışımın üzerine yağımızı ekleyelim maydanozu da ince kıyıp ekleyelim.
  4. Salçaları ve baharatları tuzu ekleyip elimizle uygunca yoğuralım.
  5. En son da kıymamızı ekleyip biraz daha elimizle yoğuralım.
  6. Tavaya lavaşın pişen yeri üstte gelicek biçimde koyalım üzerine 2 yemek kaşığı içten ekleyip yayalım tavanının ağzını örtüp kısık ateşte lavaşın altı pişene kadar pişirelim.
📌
Yanına soğan salatası ve ayran mis.
🙃
.

(bende çalışan bir bayanım bence pratik oluyor bu biçimde hem un hamur vs. Dağınıklık olmuyor asla.
🦋
).

Lahmacun (Hiç Bu Kadar Pratik Olmadı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı