Mesken Üretimi Hamburger (Ekmek Köfte Tanımı İle) İçin Materyaller
Ekmeği için
Not EkleTanımı Yazdır
								Ekmeği için
- 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı ılık süt
 - 1 paket instant yahut yaş maya
 - 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 tatlı kaşığı şeker
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı tereyağ
 - Yaklaşık 4 4.5 bardak un
 
- 1 adet yumurta sarısı
 - 1 tatlı kaşığı süt
 - 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
- 3 adet soğan
 - 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - Biraz tuz
 
- 500 gram kıyma
 - 1 adet yumurta
 - 1 adet soğan rendesi
 - 1 yemek kaşığı galeta unu ve ya çekilmiş ekmek
 - Baharatlar( karabiber köfte baharatı tuz pul biber)
 - İsteğe nazaran bir kaşık hardal
 
- Domates
 - Kornişon turşu
 - Marul
 - Çedar peynir
 - Ketçap mayonez
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ekmeği için süt su maya şeker tuz karıştırıp biraz bekletip unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
 - Yaklaşık 4 4.5 bardak un bir daha de yumuşak bir hamur için denetimli ekleyelim
 - Tereyağını ununu katmaya başlarken katıp yoğurmaya devam ediyoruz.
 - Hazır olan hamuru 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
 - daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
 - Tepside de üzerini kapatıp biraz bekletip mayalanmasını sağlıyoruz.
 - Yumurta sarısı ve susam atıp fanlı fırında 15 dk kadar üzeri kızarana kadar tavaya aldığımız soğan, şeker tuz ,yağ karıştırıp karamelize ediyoruz.
 - Köftesi için bütün gereçleri yoğurup biraz dolapta dinlendiriyoruz.
 - Dinlenen köfteleri bir kavanoz kapağına streç ile halini verip tavaya biraz yağ koyup kızartıyoruz.
 - En son cheddar peyniri koyup biraz eritip alıyoruz.
 - Ekmeğin ortasına koyuyoruz.
 - Başka materyalleri de ekleyip servis ediyoruz afiyet olsun
	
	
		
		
	
	.