Mesken İmali Hamburger

Neil

New member
Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Gereçler

Köfteler için ;

  • 500-600 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 dolu cay kaşığı tuz, karabiber, tozbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon ve pulbiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
Ekmekler için:

  • 9-10 adet çıkıyor
  • 500-600 kg un( biraz fazlada olabilir )
  • Yarım yaş maya
  • 220 ml ılık süt ( 1 su bardağı )
  • 110 ml ılık su ( 1/2 (yarım) su bardağı )
  • 80 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cat kaşığı seker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Üstüne:

  • Yumurta sarısı ve süt karışımı
  • Susam
Mesken Üretimi Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, su ve mayayı karıştırıyoruz.
  2. Akabinde tereyağı, sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. yavaşça köpüklenmeye başladığında yavaştan unu ekliyoruz.
  4. Büyük bir kapa sıvı yağ sürüp hamuru streçle kapatıyoruz ve yaklaşık 40-50 dakika oda sıcaklığında kabarmasını bekliyoruz.
  5. Hamur mayalandığı sürece, kıymayı, soğanı,sarımsağı ve baharatları yoğuruyoruz.
  6. Yoğurduktan daha sonra form verip, bir tabakta streçle kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
  7. Mayalanmış hamuru 9-10 adet top formunda tepsiye diziyoruz ve 20 dk üstü kapalı bekletiyoruz.
  8. Akabinde üstüne bir yemek kaşığı süt ve yumurta sarısı sürüyoruz.
  9. Susamı ekleyip 20-25 dakka evvelde ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz üstü kızarana dek.
  10. Köfteleri buzdolabından çıkarıp kızartıp servis edebiliyoruz.
  11. Dilediğiniz gereçlerle servis edebilirsiniz.
Konut Üretimi Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı