Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Köfteler için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Köfteler için ;
- 500-600 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 dolu cay kaşığı tuz, karabiber, tozbiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon ve pulbiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 9-10 adet çıkıyor
- 500-600 kg un( biraz fazlada olabilir )
- Yarım yaş maya
- 220 ml ılık süt ( 1 su bardağı )
- 110 ml ılık su ( 1/2 (yarım) su bardağı )
- 80 ml sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 cat kaşığı seker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yumurta sarısı ve süt karışımı
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su ve mayayı karıştırıyoruz.
- Akabinde tereyağı, sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- yavaşça köpüklenmeye başladığında yavaştan unu ekliyoruz.
- Büyük bir kapa sıvı yağ sürüp hamuru streçle kapatıyoruz ve yaklaşık 40-50 dakika oda sıcaklığında kabarmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalandığı sürece, kıymayı, soğanı,sarımsağı ve baharatları yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan daha sonra form verip, bir tabakta streçle kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
- Mayalanmış hamuru 9-10 adet top formunda tepsiye diziyoruz ve 20 dk üstü kapalı bekletiyoruz.
- Akabinde üstüne bir yemek kaşığı süt ve yumurta sarısı sürüyoruz.
- Susamı ekleyip 20-25 dakka evvelde ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz üstü kızarana dek.
- Köfteleri buzdolabından çıkarıp kızartıp servis edebiliyoruz.
- Dilediğiniz gereçlerle servis edebilirsiniz.