Mesken Yordamı Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gr tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 2 adet domates
- Bir tutam maydanoz
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamuru oluşturuyoruz. Ilık su, süt, sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. Hamur cıvık olursa biraz un eği yapabilirsiniz. Şayet kalabalık iseniz hamur ölçüsünü arttırabilirsiniz. Mayasız bir hamur olduğu için beklememize gerek yok.
- Hamuru eşit biçimde bölüp bezeler yapıyoruz.
- Hamuru oklava sayesinde orta büyüklükte açıyoruz.
- Ekmeği pişireceğimiz tavayı ocağa alıp altını yakıyoruz. Yağ dökmeden önlü gerili lavaşlarımızı pişiriyoruz. Dilerseniz hazır lavaş da kullanabilirsiniz ben kendim yapmayı tercih ettim
.
- Tavuklarımızı minik minik doğruyoruz.
- Suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
- Suyunu büsbütün çekince sıvı yağını ekliyoruz.
- Biraz kavuruyoruz.
- Akabinde toz biberi ve tuzunu ekliyoruz.
- Su eğini lavaşlar sosunu emdikçe yapıyoruz. İsteğe bakılırsa farklı baharatlar tercih edilebilir. Ben yalnızca toz biber ve tuz kullandım
- Soğanı soyup piyaz formunda doğruyoruz.
- İçine bir kaşık sumak ekleyip karıştırıyoruz, domatesleri küçük küçük doğruyoruz.
- Maydanozları da birebir biçimde ayıklayıp doğruyoruz.
- Lavaşlarımızı tavuğun üzerine bastırıp tabağa alıyoruz.
- Biraz tavuk biraz domates, maydanoz ve soğan ekleyip dürüm formunu yapıyoruz.
- Yanına ayran ile servis yapıyoruz. Hem hayli pratik hem çook lezzetli bu tavuk tantuni tanımımı kesinlikle denemelisiniz ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.