Ev Üretimi Lavaş Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Tantuni için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Tantuni için ;
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 7 – 7,5 çay bardağı un
- 2 çay bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Domates
- Maydanoz
- İsotlu soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda hamur yoğurma kabımıza unumuzu ve başka tüm gereçleri alıp hamurumuzu yoğuruyoruz (( unun cinsinden çok eklemek gerekebilir denetimli ekleyelim)
- sonrasındasında hamurumuzu 20 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada tavuk göğsümüzü ufak ufak doğrayalım.
- Sacımızın yada tavamızın içine yarım şu bardağı yağ koyalım.
- Üzerine doğradığımız tavukları atıp kavurmaya başlayalım.
- Tavuklar suyunu verip çekmeye başlayınca içine ufak ufak doğradığımız yeşil biber ve kapya biberimizi ekleyelim bir arada kavuralım.
- Suyu büsbütün çekilmeden baharatlarını ekleyelim (( şayet isterseniz sizler zevkinize bakılırsa baharatı arttırabilirsiniz)
- Tavuğumuzun altını kapatıp kenara alalım.
- Hamurumuzu un serpilmiş tahtanın üstünde havasını aldıktan daha sonra 11 bezeye bölelim.
- Bu sırada lavaşlarımızı pişireceğimiz tavamızı ocağa alalım.
- Tava ısınana kadar lavaşlarımızı açmaya başlayalım.
- Teker teker servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Teker teker tavada önlü artlı pişirelim.
- Lavaşlarımız bitince yinedan sacımızı ocağa alalım.
- Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip etimizi ısıtalım.
- Ortasını boşluk yapıp yağına lavaşımızı bastırıp içini istediğimiz üzere hazırlayalım. Afiyet olsun