Mesken Üretimi Lavaş Tantuni

Neil

New member
Ev Üretimi Lavaş Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

Tantuni için ;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
Lavaşı için;

  • 7 – 7,5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;

  • Domates
  • Maydanoz
  • İsotlu soğan
Ev Üretimi Lavaş Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda hamur yoğurma kabımıza unumuzu ve başka tüm gereçleri alıp hamurumuzu yoğuruyoruz (( unun cinsinden çok eklemek gerekebilir denetimli ekleyelim)
  2. sonrasındasında hamurumuzu 20 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Bu sırada tavuk göğsümüzü ufak ufak doğrayalım.
  4. Sacımızın yada tavamızın içine yarım şu bardağı yağ koyalım.
  5. Üzerine doğradığımız tavukları atıp kavurmaya başlayalım.
  6. Tavuklar suyunu verip çekmeye başlayınca içine ufak ufak doğradığımız yeşil biber ve kapya biberimizi ekleyelim bir arada kavuralım.
  7. Suyu büsbütün çekilmeden baharatlarını ekleyelim (( şayet isterseniz sizler zevkinize bakılırsa baharatı arttırabilirsiniz)
  8. Tavuğumuzun altını kapatıp kenara alalım.
  9. Hamurumuzu un serpilmiş tahtanın üstünde havasını aldıktan daha sonra 11 bezeye bölelim.
  10. Bu sırada lavaşlarımızı pişireceğimiz tavamızı ocağa alalım.
  11. Tava ısınana kadar lavaşlarımızı açmaya başlayalım.
  12. Teker teker servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  13. Teker teker tavada önlü artlı pişirelim.
  14. Lavaşlarımız bitince yinedan sacımızı ocağa alalım.
  15. Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip etimizi ısıtalım.
  16. Ortasını boşluk yapıp yağına lavaşımızı bastırıp içini istediğimiz üzere hazırlayalım. Afiyet olsun
    ❤
    .
Ev Üretimi Lavaş Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı