Ev Üretimi Lavaş Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Tantuni için ;
Not EkleTarifi Yazdır
								Tantuni için ;
- 500 gram tavuk göğsü
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 1 su bardağına yakın sıvı yağ
 
- 7 – 7,5 çay bardağı un
 - 2 çay bardağı ılık su
 - 4 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 çay kaşığı toz maya
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
- Domates
 - Maydanoz
 - İsotlu soğan
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda hamur yoğurma kabımıza unumuzu ve başka tüm gereçleri alıp hamurumuzu yoğuruyoruz (( unun cinsinden çok eklemek gerekebilir denetimli ekleyelim)
 - sonrasındasında hamurumuzu 20 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
 - Bu sırada tavuk göğsümüzü ufak ufak doğrayalım.
 - Sacımızın yada tavamızın içine yarım şu bardağı yağ koyalım.
 - Üzerine doğradığımız tavukları atıp kavurmaya başlayalım.
 - Tavuklar suyunu verip çekmeye başlayınca içine ufak ufak doğradığımız yeşil biber ve kapya biberimizi ekleyelim bir arada kavuralım.
 - Suyu büsbütün çekilmeden baharatlarını ekleyelim (( şayet isterseniz sizler zevkinize bakılırsa baharatı arttırabilirsiniz)
 - Tavuğumuzun altını kapatıp kenara alalım.
 - Hamurumuzu un serpilmiş tahtanın üstünde havasını aldıktan daha sonra 11 bezeye bölelim.
 - Bu sırada lavaşlarımızı pişireceğimiz tavamızı ocağa alalım.
 - Tava ısınana kadar lavaşlarımızı açmaya başlayalım.
 - Teker teker servis tabağı büyüklüğünde açalım.
 - Teker teker tavada önlü artlı pişirelim.
 - Lavaşlarımız bitince yinedan sacımızı ocağa alalım.
 - Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip etimizi ısıtalım.
 - Ortasını boşluk yapıp yağına lavaşımızı bastırıp içini istediğimiz üzere hazırlayalım. Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.