Meskende Nefis Et Döner Tanımı

Neil

New member
Evde Nefis Et Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana eti
Marinesi için :

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet küçük soğan (rendelenmiş sulu bir biçimde)
Damak tadınıza bakılırsa:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik yada fesleğen
  • 1 çay bardağı süt
Evde Nefis Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün etimizi buzlu bir biçimde ince olacak biçimde doğruyoruz ve bir kevgirin içine koyuyoruz buzu ve kanı akması için dilerseniz 1 geceden yapıp dolaba koyup hazırca marine edebilirsiniz.
  2. Marinesi için yağ, sirke, suyuyla bir arada rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları karıştırıp etlerimizi içine koyalım ve harmanlayalım.
  3. daha sonra üstüne sütümüzü dökelim bunun niçini zeytinyağın donmaması için koyuyoruz ve bu marine etin bütün sonunu ve sertliğini giderecek.
  4. daha sonra 5-6 saat dolabta bekletelim ve bir tavayı ısıtıp içine iç yağı yahut kuyruk yağı eritip etimizi içine koyup güzelce kavuralım.
  5. Sulandıktan daha sonra biraz altını kısalım ve orta ara karıştırarak pişirelim. Suyunu çektikten daha sonra susuz düzgünce kavuralım.
  6. İçine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup birazdaha kavuralım.
  7. Biraz tadına bakıp tuz ekliye bilirsiniz birazdaha kavurduktan daha sonra altını kapatıp dürüme geçebiliriz. Bunun için ister lavaşta ister somon ekmekte yapabilirsiniz.
  8. Lavaşta yapacaksanız biraz etin yağına bandırıp içine soğan salatası yada gavurdağı salatası koyup yanına da eti koyup saralım ve servise hazır edelim dilerseniz tabakta servis yapabilirsiniz.
Evde Nefis Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı