Pamuk Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 çay bardağı ılık süt
 - 1 pk maya (10 gram)
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı sıvıyağ
 - 2 su bardağı ılık su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 6 -7 su bardağı un (göz sonucu)
 
- 2 adet yumurta sarısı
 - 1 çay kaşığı pekmez
 - Susam
 
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı sütünüzü bir kaba alarak 1 paket maya ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın.
 - Ardından oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağını ve yarım çay bardağı sıvı yağı da ekleyerek karıştırın.
 - hemen sonrasında 2 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyin.
 - Ardından unu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya başlayın.
 - Bu karıştırmayı yapabileceğiniz yere kadar spatula ile yapın.
 - böyle bir yandan da unu eklemeye devam edin.
 - Artık spatula ile karıştıramadığınızda elle yoğurmaya geçin.
 - Yoğurmada aradığınız kıvam, hamurun yumuşacık olmasıdır.
 - Dilerseniz orta ara ölçü haricinde da un eklemeye devam edin.
 - Hamurunuz yumuşacık olduktan daha sonra yarım saat en az mayalanmaya bırakın.
 - Mayalanan hamuru elinizi unlayarak beze beze ayırmalı ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekleyin.
 - Tepside de 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Bu süreçte tepsiyi streç sinema ile yada bir örtü ile kaplamanız faydalı olur.
 - 15 dakika daha sonra üzerine yumurtalı pekmez karışımı sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
 - Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede altları pişene ve üstleri kızarana kadar tutuyoruz.