Pita Ekmeğinde Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram kuşbaşı et
 - 1 adet domates
 - 1,5 adet kaliforniya biberleri yalnızca çarliston bile olur (ben her rengin yarısını kullandım)
 - 1 diş sarımsak
 - 2 adet mor soğan
 - 8-10 kol maydanoz
 - 4 adet pita ekmeği
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı paprika
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı kara biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişiriyoruz.
 - Suyunu çekince epey az sıcak su ekleyip ağzı kapalı pamuk üzere oluncaya kadar pişiriyoruz.
 - Etler pişince tereyağı ve paprikayı kavurup içine ince doğranmış sarımsak ve biberleri atıyoruz.
 - Kısık ateşte pişirip başka baharatları da ekleyip etleri de ek ediyoruz ve ağzı kapalı biçimde pişiriyoruz.
 - Etler pişerken 100 derece fırında ya da tavada ekmekleri ısıtıyoruz.
 - Soğanları piyazlık doğrayıp ,maydanoz, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
 - Etler pişince pita ekmeğinin ortasına etleri soğanı ek ediyoruz.
 - Buz üzere bir ayran ve turşu ile servis edilebilir.