Pratik Süper Konut İmali Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Tavada lavaş ekmeği;
Not EkleTarifi Yazdır
Tavada lavaş ekmeği;
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- Ilık su
- 6 su bardağı un
- 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (isteğe nazaran yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ekmeği hazırlayın.
- Un ,tuz ,şeker ,su ve mayayı karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat dinlerin.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapın .
- 10 dakika dinlendikten daha sonra merdane yada oklava ile istediğiniz incelikte açıp tavada önlü gerili pişirin.
- Uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün.
- Suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
- ondan sonrasında 1 buçuk su bardağı su ve baharatları ek edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Pişen tantuni etlerinin daha sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alın.
- Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir biçimde servis yaparsınız. Afiyet olsun.