Ramazanda omurga sıhhatini muhafazanın yolları

Yasmin

New member
Oruç tutmak vücudun ve zihnin güzelleşmesidir,saflaşmasıdır…1 aylık süreç içerisinde oruç tutarken vücut sıhhatimizi ihmal etmemeliyiz.Omurga ve iskelet yapısında hastalığı olanların ve omurga sıhhatini müdafaaya ihtimam gösterenlerin Ramazan ayı mühletince dikkat edilmesi gereken noktaları şunlardır;

Suyun vücudumuz için değeri büyük , bedeni susuz bırakmak biroldukca vücut meselelerine sebep olmaktadır.İftar ve sahur ortası beden kitlenize uygun ölçüde su tüketimini sağlayın !

Omurga sıhhatimizi müdafaanın birinci öncelikli kriteri kilo! Omurga esnekliğini sağlayan diskler, eklemler, bağlar ve kaslar fazla kiloların baskısı niçiniyle çok yüklenmeye maruz kalmakta ve deforme olarak bel fıtığına niye olabilmektedir. Ayrıyeten bedenin yük merkezini değiştirerek bel kaymalarına yer hazırlayabilmektedir. Fazla kilolarınızı vererek bel fıtığı riskini azaltabilirsiniz.

Gün ortasında nefsimizi terbiye ederken iftar saatinde buna devam edelim,abartılı yemeklerden kaçınalım.

Pandemi süreci ve Oruc tutmakla bir arada hareketsizlik iskelet sisteminin en büyük düşmanıdır.Nabzınızı fazla arttırmadan , gün ortasında açlığınızında el verdiği kadar yavaşça tempolu idmanları ihmal etmeyin.Gündüz yapamıyor olsanız dahi iftar sahur ortası yasak saatleri olduğu için meskende sabit yerde yavaşça tempolu bir yürüyüş ve daha evvel paylaştığım omurga sıhhati antrenmanlarını yapmaya çalışın.

Uyku sisteminize itina gösterin zihin ve vücut sıhhatimiz ,kuvvetli bağışıklık tertipli uykudan geçiyor.Unutmayın ki tertipli ve kaliteli uyku hastalıklara yakalanma oranını düşürür.

Oruçlu iken almanız gereken yahut destek iskelet sisteminizi güçlendirecek D vitamini ,C vitamini üzere desteklerini iftar daha sonrası kesinlikle kullanmaya devam edin.İftarda uzun süren açlığa bağlı kapasitenizin üstünde yemek yemeyin, sahurunuzu kahvaltı üzere yapın kemiklerini güçlendiren besinleri tüketin.Kalsiyum ,protein,D vitamini ,C vitamini içerikli besinlere sofranızda kesinlikle yer açın.Ayrıca yumurta ,baklagiller,süt mamüllerini nizamlı olarak tüketin …Karbonhidrat ve yağ tüketimini mümkün pek azaltın …

Hibya Haber Ajansı