Sebzeli,Soslu Noodle

Neil

New member
Sebzeli,Soslu Noodle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 2 kısım pırasa
  • 1 paket indomie jumbo noodle
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kuru soğan
  • 1-2 kol yeşil soğan
  • 4 adet sosis (hindi sosis kullanıyorum)
  • Kühne arrabbiata makarna sosu
  • Kaşar
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Sebzeli,Soslu Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda 1 paket noodle ı kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz (ben canlı sevdiğim için 3 dk kaynatıyorum siz nasıl seviyorsanız o denli haşlayın).
  2. Noodle ı haşlayıp süzdükten daha sonra kenara alıyorum.
  3. Kuru soğan,sarımsak,havuç,sosis ve pırasayı doğruyorum. (istediğiniz uzunlukta,büyüklükte,biçimde doğrayabilirsiniz)
  4. Tavada yavaşça kızan yağa atıp biraz yumuşayana kadar kavuruyorum (sebzeleri canlı sevdiğim için fazla kavurmadım).
  5. Sebzeler yavaşça yumuşadıktan daha sonra kühne makarna sosunu ekliyorum ve 3 dk daha karıştırıp bırakıyorum altını kısmadan. yavaşça fokurdayınca noodle ı ekliyorum.
  6. Son dokunuş olarak kaşar ve yeşil soğan.
  7. Canınızın istediği peyniri kullanabilirsiniz isterseniz kullanmayadabilirsiniz bu tanım canım ne isterse tanımı :d, kaşarları isterseniz rendeleyin isterseniz dilim dilim koyun.
  8. Peyniri ekledikten daha sonra kapak kapatıp erimelerini bekliyorum.
  9. Eridikten daha sonra tabağa/kaba alıp üzerine yeşil soğanları doğrayıp limon sıkıyorum ve afiyet olsun.
Sebzeli,Soslu Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı