Sebzeli,Soslu Noodle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet havuç
- 2 kısım pırasa
- 1 paket indomie jumbo noodle
- 2 diş sarımsak
- Yarım kuru soğan
- 1-2 kol yeşil soğan
- 4 adet sosis (hindi sosis kullanıyorum)
- Kühne arrabbiata makarna sosu
- Kaşar
- Sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda 1 paket noodle ı kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz (ben canlı sevdiğim için 3 dk kaynatıyorum siz nasıl seviyorsanız o denli haşlayın).
- Noodle ı haşlayıp süzdükten daha sonra kenara alıyorum.
- Kuru soğan,sarımsak,havuç,sosis ve pırasayı doğruyorum. (istediğiniz uzunlukta,büyüklükte,biçimde doğrayabilirsiniz)
- Tavada yavaşça kızan yağa atıp biraz yumuşayana kadar kavuruyorum (sebzeleri canlı sevdiğim için fazla kavurmadım).
- Sebzeler yavaşça yumuşadıktan daha sonra kühne makarna sosunu ekliyorum ve 3 dk daha karıştırıp bırakıyorum altını kısmadan. yavaşça fokurdayınca noodle ı ekliyorum.
- Son dokunuş olarak kaşar ve yeşil soğan.
- Canınızın istediği peyniri kullanabilirsiniz isterseniz kullanmayadabilirsiniz bu tanım canım ne isterse tanımı :d, kaşarları isterseniz rendeleyin isterseniz dilim dilim koyun.
- Peyniri ekledikten daha sonra kapak kapatıp erimelerini bekliyorum.
- Eridikten daha sonra tabağa/kaba alıp üzerine yeşil soğanları doğrayıp limon sıkıyorum ve afiyet olsun.