Sevmeyenlerin Bile Bağımlısı Olduğu Mantar Sote

Neil

New member
Sevmeyenlerin Bile Bağımlısı Olduğu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük soğan
  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet tavuk bulyon (İsteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Dilediğiniz baharatlar (Ben baharat olarak; kimyon, nane, karabiber, yarım çay kaşığı tuz ve pul biber kullandım)
  • 2 kaşık sirke
Sevmeyenlerin Bile Bağımlısı Olduğu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle mantarı yemeklik olacak biçimde kesiyoruz. daha sonrasında mantarımızı bir iki sudan geçirip, ufak bir tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerini geçecek kadar su ve 2 yemek kaşığı sirke ile köpük köpük olana kadar haşlıyoruz (Bu kademeyi dilerseniz sizler yapmayabilirsiniz ancak ben zehirli olabilir niyeti ile bu süreci her seferinde yapıyorum sizin tercihinize bağlı)
  3. Tüm materyallerimizi (Kırmızı biber, soğan, yeşil biber ) küçük küçük doğruyoruz. Havucumuzu yuvarlar bir halde doğruyoruz.
  4. Mantarımız haşlanırken başka bir tencerede yağımızı koyduktan daha sonra soğanımızı kavuruyoruz. İçerisine havucumuzu da koyup biraz daha kavuruyoruz.
  5. Ardından yeşil ve kırmızı biberimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. daha sonrasında tencerimize domates rendesini koyuyoruz ve tekrar kavuruyoruz.
  6. Suyumuzu ek ediyoruz akabinde haşlanmış olan mantarımızı süzüp, sudan geçirip tenceremize ek ediyoruz. İçerisine tavuk bulyonumuzu ve 1 tatlı kaşığı limon suyumuzu da ekledikten daha sonra karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  7. Kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Orta ara karıştırmakta yarar var. 20 dakikanın sonunda lezzetli mi lezzetli bir yemeğimiz oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
    🙂
Not: Mantarı öncesinde zehirlenmeye yol açmaması için 2 yemek kaşığı sirke ile haşlıyorum.

Sevmeyenlerin Bile Bağımlısı Olduğu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı