Şip Şak Patates Yemeği

Neil

New member
Şip Şak Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 1 büyük domates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 tane biber
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
Şip Şak Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sebzeler yıkandıktan daha sonra küp küp doğranıp pişirme kabına alınır.
  2. Ayrı bir kapta salçalar, su, yağ ve baharatatlarla birleştirip, son olarak dövülmüş sarımsaklarda eklenerek güzelce çırpılır.
  3. Pişirme kabındaki baharatların üzerine ek edilip, pişmeye alınır.
  4. Pişirme esnasında üzerine ıslak yağlı pişirme kağıdı kapatılabilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şip Şak Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı