Şip Şak Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 büyük domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 tane biber
- 200-250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeler yıkandıktan daha sonra küp küp doğranıp pişirme kabına alınır.
- Ayrı bir kapta salçalar, su, yağ ve baharatatlarla birleştirip, son olarak dövülmüş sarımsaklarda eklenerek güzelce çırpılır.
- Pişirme kabındaki baharatların üzerine ek edilip, pişmeye alınır.
- Pişirme esnasında üzerine ıslak yağlı pişirme kağıdı kapatılabilir. Deneyeceklere afiyet olsun.