Soslu Et Dürüm

Neil

New member
Soslu Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • (Lavaş) için tanım sayfama bakabilirsiniz
Sos için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Göz sonucu sıvı yağ
  • Göz sonucu tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
Et için

  • 500 gr dana kuş başı
  • Göz sonucu tuz
Haşlamak için

  • 1 çay bardağı su
Garnitür için

  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
Soslu Et Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle etimizi kuşbaşı doğrayalım.
  2. hemen sonrasında düdüklüye koyup üzerine soğan doğrayalım küp küp.
  3. hemen sonrasında suyu ek edip denetimli pişirelim.
  4. hemen sonrasında ağzını açıp suyunu çekene kadar denetimli pişirelim.
  5. Sos için tavaya yağ, sarımsak ,salça, tuz ve şekeri alıp kavuralım suyu ek edip kaynamaya bırakalım
  6. Kaynayınca kenara alalım.
  7. Patatesleri ince ince doğrayıp kızartalım.
  8. Soğanı yarım ay formunda doğrayıp açısını çıkaralım ve kenara alalım.
  9. Öncelikle lavaşa sosumuzdan göz sonucu sürelim.
  10. ondan sonrasında patates ekleyelim. Soğan ekleyelim.
  11. En son etimizi de ekleyip dürüm yapalım ve afiyet olsun.
Soslu Et Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı