Soslu Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- (Lavaş) için tanım sayfama bakabilirsiniz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Göz sonucu sıvı yağ
- Göz sonucu tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 500 gr dana kuş başı
- Göz sonucu tuz
- 1 çay bardağı su
- 3 adet patates
- 2 adet soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi kuşbaşı doğrayalım.
- hemen sonrasında düdüklüye koyup üzerine soğan doğrayalım küp küp.
- hemen sonrasında suyu ek edip denetimli pişirelim.
- hemen sonrasında ağzını açıp suyunu çekene kadar denetimli pişirelim.
- Sos için tavaya yağ, sarımsak ,salça, tuz ve şekeri alıp kavuralım suyu ek edip kaynamaya bırakalım
- Kaynayınca kenara alalım.
- Patatesleri ince ince doğrayıp kızartalım.
- Soğanı yarım ay formunda doğrayıp açısını çıkaralım ve kenara alalım.
- Öncelikle lavaşa sosumuzdan göz sonucu sürelim.
- ondan sonrasında patates ekleyelim. Soğan ekleyelim.
- En son etimizi de ekleyip dürüm yapalım ve afiyet olsun.