Spor federasyonları zelzele için seferber oldu

Fiona

New member
TFF “Federasyon olarak, ulusal yas ilan edilerek dalgalanan ulu bayrağımızın yarıya çekildiği bu sıkıntı devirde ‘gün tek yürek olma günüdür’ diyerek yardım kampanyası başlatma sonucu aldık. AFAD Başkanlığınca koordine edilen aşağıda belirtilen hesaba TFF olarak 20 milyon lira bağış yaparak yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Ulusal ekiplerimizin tüm mensuplarını, kulüp gruplarımızı, kulüp liderlerimizi, tüm futbolcularımızı, teknik yöneticilerimizi, hakemlerimizi, gözlemcilerimizi, temsilcilerimizi, derneklerimizi, güzel günde ve berbat günde futbol sevgisini cömertçe paylaşan tüm taraftarlarımızı halkımızın bu elim gününde depremzedelerimizin yanında durmaya ve başlatmış olduğumız kampanyaya nakdi olarak takviye olmaya davet ediyoruz. Biz; büyük ve kuvvetli bir aileyiz. Zorluklarda, felaketlerde birbirine daha da hayli kenetlenen bir topluluğuz. Gelin bugün el ele verelim ve bir arada takviye olalım. Kelam konusu sarsıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir sefer daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerimize sabırlar niyaz ediyoruz. Devletimize, arama kurtarma takımlarına, sıhhat çalışanına, insani yardım çalışanlarına güç kuvvet diliyoruz. TC ZİRAAT BANKASI A.Ş. KAMU KURUMSAL ŞUBESİ – AFAD HESABI TR 73 0001 0017 4555 5555 5552 04 hesap numarasına desteklerinizi göndermenizi bekliyoruz. “DEPREM” yazarak 1866’ya da SMS göndererek kampanyamıza dayanak olmanızı istiyoruz.”

Türkiye Karate Federasyonu, depremzedelere AFAD üzerinden verilmek üzere 100 bin lira bağışta bulunduklarını duyurarak, “Yaşanılan zelzele felaketinin yaralarına bir nebze de olsa derman olabilmek ismine yardım kampanyasına katkı sağlayarak devletimiz ve milletimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Tekvando Federasyonu ise 150 bin TL ile depremzedelere takviye oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Türkiye Hentbol Federasyonu da sarsıntıdan etkilenen vatandaşlara dayanak hedefiyle 100’er bin TL bağışta bulundu.

Öte yandan dün 50 bin TL bağışta bulunan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, 50 bin TL daha ekleyerek bağış ölçüsünü 100 bin TL’ye çıkardıklarını duyurdu.