Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram dana bonfile
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Limon
- 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lavaş için materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
- Merdane sayesinde açıyoruz artlı önlü tavada pişiriyoruz.
- Etlerimizi ince uzun jülyen biçimde doğruyoruz.
- Tencereye koyup kendi suyunda 25 dk kadar haşlıyoruz.
- Ayrı bir kaba domates, soğan ve maydanozları doğruyoruz.
- Haşlanan etleri tavaya alıyoruz üzerine sıvı yağ ve biraz su ekleyip orta ateşte karıştırarak pişiyoruz .
- Pul biber ve tuz ekliyoruz, lavaş ekmeğini etin üzerine bastırıp içine materyallerini koyup limon sıkıp sarıyoruz, konut metodu tantuni