Tantuni

Neil

New member
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram dana bonfile
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Limon
Lavaş ekmeği için;

  • 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur)
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle lavaş için materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  3. Merdane sayesinde açıyoruz artlı önlü tavada pişiriyoruz.
  4. Etlerimizi ince uzun jülyen biçimde doğruyoruz.
  5. Tencereye koyup kendi suyunda 25 dk kadar haşlıyoruz.
  6. Ayrı bir kaba domates, soğan ve maydanozları doğruyoruz.
  7. Haşlanan etleri tavaya alıyoruz üzerine sıvı yağ ve biraz su ekleyip orta ateşte karıştırarak pişiyoruz .
  8. Pul biber ve tuz ekliyoruz, lavaş ekmeğini etin üzerine bastırıp içine materyallerini koyup limon sıkıp sarıyoruz, konut metodu tantuni
    😊
    👌🏻
    deneyeceklere afiyet olsun
    ✨
    ✨
    .
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı