Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket tavuk göğsü 500 .600 gram
- Haşlamak için su
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Hamur yoğurup kendim lavaş yaptım
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
- Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz ek edilerek karıştırılır.
- Haşlanan tavukların suyu süzülür.
- Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
- Haşlanmış tavuklar ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Açtığımız lavaşlar tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip domates ve soğan yayılır. Üstüne tavuk temalır.
- Dürüm yapılıp servis. Acı sevenler acı katsın lezzeti olağanüstü.