Tantuni

Neil

New member
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü 500 .600 gram
  • Haşlamak için su
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Hamur yoğurup kendim lavaş yaptım
İçine koymak için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
  2. Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
  3. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
  4. Tuz ve maydanoz ek edilerek karıştırılır.
  5. Haşlanan tavukların suyu süzülür.
  6. Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
  7. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
  8. Haşlanmış tavuklar ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  9. Açtığımız lavaşlar tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
  10. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır. Üstüne tavuk temalır.
  11. Dürüm yapılıp servis. Acı sevenler acı katsın lezzeti olağanüstü.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı