Tavuk Burger

Neil

New member
Tavuk Burger Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüsü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı galeta unu
Harcı için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sos için;

  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı hardal
Ayrıca;

  • Cheddar peyniri
  • Hamburger ekmeği
  • Tatlı kornişon
  • Domates
  • Marul
  • Karamelize soğan
Tavuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavukları tuz ve karabiber ile bir arada rondodan geçirip, kıyma halime getirin.
  2. Dilediğiniz büyüklükte köfteler yapıp una bulayın.
  3. Harcı için; bütün gereçleri bir kabın içine alıp yeterlice çırparak karıştırın.
  4. Una buladığınız tavukları evvel bu harca bulayıp ondan sonrasında galeta ununa batırıp yarım saat/ bir saat dinlendirin.
  5. Tavukları kızgın yağda kızartın. Almaya yakın üzerine cheddar peyniri koyun.
  6. Hamburger sosu için ketçap, mayonez ve hardalı uygunca karıştırın.
  7. Hamburger ekmeğinin tabanına evvel sos sürün çabucak sonrasında sırayla marul, domates, turşu, tavuk ve karamelize soğan yerleştirin.
  8. Son olarak yine sos döküp, ekmeğin öbür yarısını üzerine kapatın.
  9. Arzuya göre öteki materyallerde ek edebilirsiniz.
Tavuk Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı