Tavuk Burger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk göğüsü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı hardal
- Cheddar peyniri
- Hamburger ekmeği
- Tatlı kornişon
- Domates
- Marul
- Karamelize soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları tuz ve karabiber ile bir arada rondodan geçirip, kıyma halime getirin.
- Dilediğiniz büyüklükte köfteler yapıp una bulayın.
- Harcı için; bütün gereçleri bir kabın içine alıp yeterlice çırparak karıştırın.
- Una buladığınız tavukları evvel bu harca bulayıp ondan sonrasında galeta ununa batırıp yarım saat/ bir saat dinlendirin.
- Tavukları kızgın yağda kızartın. Almaya yakın üzerine cheddar peyniri koyun.
- Hamburger sosu için ketçap, mayonez ve hardalı uygunca karıştırın.
- Hamburger ekmeğinin tabanına evvel sos sürün çabucak sonrasında sırayla marul, domates, turşu, tavuk ve karamelize soğan yerleştirin.
- Son olarak yine sos döküp, ekmeğin öbür yarısını üzerine kapatın.
- Arzuya göre öteki materyallerde ek edebilirsiniz.