Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram tavuk göğsü
 - 500 gram pirzola
 - 5 adet patates
 - Jalepone biber (İsteğe nazaran)
 - Ketçap
 - Mayonez
 
- 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 3 yemek kaşığı süt
 - 1 adet soğan suyu
 - 5 diş sarımsak
 - 1 er çay kaşığı köri kekik karabiber pul biber kırmızı toz biber
 - 1.5 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 adet büyük uzunluk soğan
 - 2 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı sumak
 
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
 - 2 yemek kaşığı salça (Domates+biber karışık)
 - 3 diş sarımsak
 - 1 su bardağı domates sosu
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece öncesinden marinemizi hazırlayıp tavuğumuzu ve pirzolamızı bir kaç kesime bölüp, marinemize atıyoruz 1 saat kadar marinenin ortasında bekletip, buzdolabı poşetine döner formunda koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz,.
 - daha sonra sonraki gün olduğunda, dönerimizi buzluktan çıkarıyoruz 30 dakika açılmasını bekliyoruz, dönerimiz açıldıktan daha sonra ince ince doğruyoruz, bir tavaya alıyoruz (Hiç yağ koymuyoruz kendi yağında pişiriyoruz).
 - Patateslerimizi soyup biraz tuzlu suda bekletiyoruz, beklettikten daha sonra kağıt havluyla kuruluyoruz, ve kızartıyoruz patateslerimiz kızarınca yağlı kağıt serdiğimiz tabağımıza alıyoruz ve üzerlerine biraz tuz serpiyoruz,.
 - daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz, 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıyoruz salçamızı ve sarımsağını ekleyip biraz kavuruyoruz daha sonra domates sosunu döküp baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
 - Söğüşümüzüde hazırladıktan daha sonra dürüm yapmaya geçebiliriz.
 - Önce lavaşımızı seriyoruz, daha sonra hazırladığımız sostan sürüyoruz, üstüne tavuk, patates, söğüş (İsteğe nazaran, jalepone biber) ketçap ve mayonezimizi sıkıyoruz ve sarıyoruz.
 - Isıttığımız tost makinesine tereyağ sürüyoruz sardığımız dürümümüzü koyuyoruz ve üstüne tereyağ sürüp tost makinesinin kapağını kapatıp, bastırıyoruz.
 - Tost makinesinde çıkarttıktan daha sonra dürümümüz hazır. Afiyet olsun.