Tavuk Döner

Neil

New member
Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller

  • 3 modül tavuk göğsü
Sos için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan (suyu sıkılmış sıkılan suyu kullanılacak)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı barbekü sosu
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk göğsü ince açılır ve ince kesikler ile çizikler atılır. ( sos içine kadar alsın diye).
  2. Sos materyallerin hepsi bir kaba temalıp hazırlanan tavuk göğüsleri sosla bir arada karıştırılır.
  3. Karışım 3 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  4. 3 saat daha sonra karışım fotoğraftaki üzere fırın kağıdına sarılır ve buzdolabına temalır.
  5. 1 gün bekletilir.
  6. Akşam ya da öğlen yemeğinizde ne vakit yapmak isterseniz, konuk geldiğinde canınız ne vakit isterse buzluktan çıkartıp ince ince kesip tavada kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı