Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet kornişon turşu
- 4 adet lavaş hazır
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- Marul isteğe bağlı
- 1 tutam maydanoz
- 750 gram göğüs tavuk
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Göz sonucu ketçap
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tavaya yağımızı koyuyoruz.
- ondan sonrasında julyen kesilmiş tavuklarımızı üzerine epey az da su ve en evvel suyunu salana kadar bekliyoruz
- Tuz 2 tatlı kaşığı ek ediyoruz ve kızarması için bırakıyoruz.
- daha sonra domates marul soğan ve kornişon turşuyu doğruyoruz ve materyalleri hazır biçimde bekliyoruz.
- Tavuğumuz kızarınca üzerine baharatları ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Lavaşı büyük bir tabağa açıp içerisine materyalleri diziyoruz.
- Son olarak pişen tavuğumuzu ekliyoruz ve üzerine ketçap daha sonra sarıyoruz ve tavuk dürümümüz hazır.