Tavuk Dürüm

Neil

New member
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kornişon turşu
  • 4 adet lavaş hazır
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Marul isteğe bağlı
  • 1 tutam maydanoz
  • 750 gram göğüs tavuk
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Göz sonucu ketçap
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda tavaya yağımızı koyuyoruz.
  2. ondan sonrasında julyen kesilmiş tavuklarımızı üzerine epey az da su ve en evvel suyunu salana kadar bekliyoruz
  3. Tuz 2 tatlı kaşığı ek ediyoruz ve kızarması için bırakıyoruz.
  4. daha sonra domates marul soğan ve kornişon turşuyu doğruyoruz ve materyalleri hazır biçimde bekliyoruz.
  5. Tavuğumuz kızarınca üzerine baharatları ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Lavaşı büyük bir tabağa açıp içerisine materyalleri diziyoruz.
  7. Son olarak pişen tavuğumuzu ekliyoruz ve üzerine ketçap daha sonra sarıyoruz ve tavuk dürümümüz hazır.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı