Tavuk Sote Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Sote için:
Not EkleTarifi Yazdır
Sote için:
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- Toz sumak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Lavaş
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle az suyla kuşbaşı doğranmış tavuklar haşlanır.
- Suyunu tam olarak çekince yağ dökülür yemeklik doğranmış soğan sarımsak eklenir güzelce kavrulur.
- Ardından biber atılır 5 dk güzelce harmanlandıktan daha sonra küp küp doğranmış domates, salça, baharatlar ve bir bardak su eklenir orta ara karıştırılarak pişirmeye bırakılır.
- Salatası için,önce soğanlar doğranır.
- Eldiven giyerek sumak ve tuzu soğana yeterlice yediririz.
- Arkasından ince doğranmış domates maydanoz karıştırır.
- Tuz ve yağ eklenir.
- Servis yaparkilk evvel lavaşa istenilen ölçüde tavuk sote ve salatası fotoğraftaki üzere serilir.
- Dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.