Tavuk Sote Dürüm

Neil

New member
Tavuk Sote Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Sote için:

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
İç salatası için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Toz sumak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Sarmak için:

  • Lavaş
Tavuk Sote Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle az suyla kuşbaşı doğranmış tavuklar haşlanır.
  2. Suyunu tam olarak çekince yağ dökülür yemeklik doğranmış soğan sarımsak eklenir güzelce kavrulur.
  3. Ardından biber atılır 5 dk güzelce harmanlandıktan daha sonra küp küp doğranmış domates, salça, baharatlar ve bir bardak su eklenir orta ara karıştırılarak pişirmeye bırakılır.
  4. Salatası için,önce soğanlar doğranır.
  5. Eldiven giyerek sumak ve tuzu soğana yeterlice yediririz.
  6. Arkasından ince doğranmış domates maydanoz karıştırır.
  7. Tuz ve yağ eklenir.
  8. Servis yaparkilk evvel lavaşa istenilen ölçüde tavuk sote ve salatası fotoğraftaki üzere serilir.
  9. Dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.
Tavuk Sote Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı