Tavuk Sote Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Sote için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Sote için:
- 2 adet tavuk göğüs
 - 1 adet soğan
 - 2 adet yeşil biber
 - 2 adet domates
 - 2 diş sarımsak
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - Zeytinyağı
 
- Yarım demet maydanoz
 - 1 adet domates
 - 1 adet soğan
 - Toz sumak
 - Tuz
 - Zeytinyağı
 
- Lavaş
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle az suyla kuşbaşı doğranmış tavuklar haşlanır.
 - Suyunu tam olarak çekince yağ dökülür yemeklik doğranmış soğan sarımsak eklenir güzelce kavrulur.
 - Ardından biber atılır 5 dk güzelce harmanlandıktan daha sonra küp küp doğranmış domates, salça, baharatlar ve bir bardak su eklenir orta ara karıştırılarak pişirmeye bırakılır.
 - Salatası için,önce soğanlar doğranır.
 - Eldiven giyerek sumak ve tuzu soğana yeterlice yediririz.
 - Arkasından ince doğranmış domates maydanoz karıştırır.
 - Tuz ve yağ eklenir.
 - Servis yaparkilk evvel lavaşa istenilen ölçüde tavuk sote ve salatası fotoğraftaki üzere serilir.
 - Dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.