Tavuk Tantuni

Neil

New member
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çağ bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yağ(zeytinyağ/tereyağ isteğe ₺
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Toz sarımsak
  • Kaju ( isteğe bağlı)
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavukları yeterlice yıkadıktan daha sonra şeritler halinde kesiyoruz.
  2. sonrasındasında şeritleri küçük küçük küp biçiminde doğruyoruz.
  3. Tüm baharatlarla birlikte karıştırıp üzerini kapatıp dinlenmesi için dolaba koyuyoruz.
  4. Tavaya tavukları koyup suyunu çekene kadar pişiyoruz.
  5. Yağı ekleyip 2/3 dk pişiriyoruz.
  6. Toz biber ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  7. Daha sonda suyu ekleyip 2/3 dk daha pişiriyoruz.
  8. Servis yaparken lavaşları tavaya batırıp düzgünce yağlanmasını sağlıyoruz.
  9. Tavukları lavaşlara paylaştırıp üzerine soğan, sumak,maydanoz ve domates ile yaptığımız garnitürden koyup dürüm yapıp ayran ile afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı