Tavuklu Taco

Neil

New member
Tavuklu Taco Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet piliç kalça
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 6 adet lavaş
  • Kaşar rendesi
Tavuklu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile biraz kavurun.
  2. Sarımsak rendesi de ekleyip kavurun.
  3. Sivri ve kapya biberleri de küp küp doğrayın biberler ölene kadar kavurun.
  4. Sotelik doğradığımız tavukları da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. İri doğranmış domates ve salçayı ek edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar pişene ve domatesler özleşene kadar kavurun. En son köriyi de ekleyip, altını kapatın.
  6. Lavaşları nescafe fincanı ile kesip, içine soteyi koyun.
  7. Açılmayacak biçimde borcama dizin.
  8. 200 derece fırında lavaş kızarana kadar pişirin.
  9. Çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi de ekleyip peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tavuklu Taco Tanımı Fotoğraflı Yapılışı