Bire Bir Birebir Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 paket tavuk göğüsü
 - 4 adet domates
 - 2 adet soğan
 - Maydanoz
 - Kırmızı toz biber
 - Tuz
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 
- 5 su bardağı un
 - 3 çay kaşığı maya
 - Ilık su
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp bir tencereye alalım, birinci suyunu çektikten daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip yeniden pişirelim.
 - Tavuklarımız pişmeye devam ederken bir tarafta lavaş için hamurumuzu yoğuralım.
 - Yoğurduğumuz hamuru dinlenmek üzere kenara alalım .
 - Bu sırada öteki bir kapta iç çekirdeklerini aldığımız domatesleri, soğanını ve maydanozu küçük küçük doğrayıp bir harç elde edelim .
 - Bu süreçler bittikten daha sonra mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp pişireceğimiz tavaya bakılırsa açalım.
 - Ters düz pişirip bir bezin içine yumuşaması ve sertleşmemesi için alalım.
 - Lavaşların hepsini pişirdikten daha sonra suyunu çeken tavuğumuzun içine evvel yarım su bardağı yağı koyup iki 3 dakika kavuralım.
 - hemen sonrasında çokça kırmızı toz biber acı yahut tatlı size kalmış dökelim .
 - 2-3 dakikada onla kavurduktan daha sonra altını kapatalım.
 - Hazırladığımız lavaşların içine birinci olarak tavuk harcımızda sonrasındasında domatesli soğan, maydanozu harcımızda koyup dürüm formunu verin. Servis tabağına alalım şimdiden hepinize afiyet olsun.