Teremyağlı Pratik Hamburger

Neil

New member
Teremyağlı Pratik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galete unu
  • 1 yumurta
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 diş samursak
  • Baharatlar
  • 1 yemek kaşığı sıvı terem yağ
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber
  • Kaşar peyniri
Teremyağlı Pratik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelik ile hamur gereçlerini hazırlayıp ele yapışmaz yumuşak hamur elde ediyoruz, 30 dk mayalamaya bırakıyoruz,.
  2. Köfte harcını hazırlıyoruz,10 dk dinlendiriyoruz ( soğan suyunu sıkın mutaka)
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yavaşça bastırıyoruz
  4. Az yağda 2 taraflı hayli az pişiriyoruz, (10 saniye tutup çevirdim )
  5. Bir tavada yağı eritip salçayı ve suyu ekleyelim.
  6. Ocaktan alıp ılıyınca yoğurt ve baharatları ekleyelim artık herşey hazır, hamurumuzun havasını alalım,
  7. Mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
  8. Ortasını açıp köftemizi bırakıp kapatalım.
  9. Yağlı tepsiye dizelim, yumurya sarısını içine 3 yemek kaşığı süt ekleyip, hamurlara sürelim.
  10. 170 dr pişireyim, fırından alıp salçalı sosu çokça sürelim.
  11. Kaşar rendesi bırakalım fırına tekrar verelim.
  12. 5 dk daha sonra çıkartalım, ister o denli servis yapın, ister ortadan kesip yeşillik ,domates, turşu ketçap ile servis yapın.
Teremyağlı Pratik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı