Teremyağlı Pratik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 1 yumurta
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 diş samursak
- Baharatlar
- 1 yemek kaşığı sıvı terem yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 su bardağı su
- Tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelik ile hamur gereçlerini hazırlayıp ele yapışmaz yumuşak hamur elde ediyoruz, 30 dk mayalamaya bırakıyoruz,.
- Köfte harcını hazırlıyoruz,10 dk dinlendiriyoruz ( soğan suyunu sıkın mutaka)
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yavaşça bastırıyoruz
- Az yağda 2 taraflı hayli az pişiriyoruz, (10 saniye tutup çevirdim )
- Bir tavada yağı eritip salçayı ve suyu ekleyelim.
- Ocaktan alıp ılıyınca yoğurt ve baharatları ekleyelim artık herşey hazır, hamurumuzun havasını alalım,
- Mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Ortasını açıp köftemizi bırakıp kapatalım.
- Yağlı tepsiye dizelim, yumurya sarısını içine 3 yemek kaşığı süt ekleyip, hamurlara sürelim.
- 170 dr pişireyim, fırından alıp salçalı sosu çokça sürelim.
- Kaşar rendesi bırakalım fırına tekrar verelim.
- 5 dk daha sonra çıkartalım, ister o denli servis yapın, ister ortadan kesip yeşillik ,domates, turşu ketçap ile servis yapın.