Toplum: DRK: Okul Dört Milyon Kişi Felaket İçin

Neil

New member
Şirket
DRK: Okul dört milyon felaket için

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Fırtınalar veya felaketlerle ne yapmalı? Kurslar nüfusu bunun için hazırlar. Ama yeterince yer var mı?

Alman Kızıl Haçına (DRK) göre, Almanya'da bir felaket durumunda nüfusa yardım edebilecek milyonlarca insan eksik. DRK Bölgesi Ulusal Yardım Derneği başkanı Heike Spieker, daha fazla insanın acil durumlarda ilk yardım ve kendi kendine yardım konusunda eğitilmesi gerektiğini söyledi. “Bu becerileri sürdürülebilir bir şekilde inşa etmek için dört milyon insanın eğitilmesi gerekecekti.” Sonra bir kriz durumunda birbirlerine yardımcı olacak yeterli bilgi olurdu.

Bu tür kurslarda, Federal Nüfus Koruma ve Afet Yardımı Ofisi ilk yardıma ek olarak, örneğin elektrik başarısız olursa veya şiddetli yağmurlar sellere yol açarsa ne yapmalıdır. Yardım kuruluşları federal hükümet tarafından finanse edilen bu kursları zaten sunmaktadır.

Her yıl kaç kişi eğitilmelidir?

Spieker'e göre, beş yıl içinde “makul bir statüye” ulaşmak için her yıl yaklaşık 800.000 kişinin eğitilmesi gerekecekti. “Gerçekte, fonlar şu anda yılda ortalama 100.000 ders katılımcısı için tasarlanmıştır.” Dedi.

Spieker, federal hükümetin 2025 taslak bütçesinin bu tür kurslar için yeterince planlanmadığını eleştirdi. Diyerek şöyle devam etti: “Mevcut bütçe planları kesinlikle yetersiz ve nüfus korumasını güçlendirme politik vaadiyle çelişiyor.”

Acil konaklama okulları için güçler

DRK ayrıca, çok sayıda hemşirelik destekçilerinin eğitiminin finansmanını da çağırdı. Bununla birlikte, bu, 2025 için federal bütçe planlamasında dikkate alınmamaktadır. “Örneğin, istisnai durumlarda, eğitimli güçler acil konaklamada bakımı destekleyebilir ve böylece son derece önemli bir katkı yapabilir” dedi Spieker. Diyerek şöyle devam etti: “Finansman, federal bütçeye kıyasla minimal bir miktar olan küçük bir çift tabi milyon miktarla mümkün olacak.” Bir kriz durumunda etki çok büyük olacaktır.

DPA