Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 8 adet lavaş
- 1 adet limon
- 5 adet domates
- 3 yemek kaşığı teremyağ
- Sarımsak
- Tuz
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda maydanoz, soğan, domatesi doğrayıp bir tabağa hazır ediyoruz.
- Bir tavada sosu için teremyağı eritiyoruz.
- Domatesleri robotan çekip eriyen teremyağın üzerine ek ediyoruz.
- Sos kıvamını alıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Tavuklarımızı küçük küçük doğruyoruz.
- Isınmış tavaya tavukları alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tuz, pul biber, karabiber, toz biber ekleyip üzerine domates sosunu ekliyoruz.
- Tavayı ocağın küçük gözüne alıp altını kısıyoruz.
- 1 lavaş alıp tavadaki tavuğun üzerine kapatıyoruz.
- Lavaşı kaldırıp 1 kaşık tavuğu lavaşın uzun kısmına seriyoruz.
- Doğradığımız soğan, maydanoz, domates den bir ölçü birebir biçimde tavuğun üzerine seriyoruz.
- Üzerine limon sıkıp lavaşı sarıyoruz.
- Tüm lavaşlara birebir süreci yapıp eşit ölçülerde kesiyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
- Sarımsak ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz.
- Yağ ve pul biberi de bir tavada eritiyoruz.
- Önce yoğurt daha sonra yağı tantuninin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun ????.