Yoğurtlu Tavuk Tantuni

Neil

New member
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 adet lavaş
  • 1 adet limon
Sosu için;

  • 5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı teremyağ
Üzeri için ;

  • Sarımsak
  • Tuz
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda maydanoz, soğan, domatesi doğrayıp bir tabağa hazır ediyoruz.
  2. Bir tavada sosu için teremyağı eritiyoruz.
  3. Domatesleri robotan çekip eriyen teremyağın üzerine ek ediyoruz.
  4. Sos kıvamını alıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
  5. Tavuklarımızı küçük küçük doğruyoruz.
  6. Isınmış tavaya tavukları alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Tuz, pul biber, karabiber, toz biber ekleyip üzerine domates sosunu ekliyoruz.
  8. Tavayı ocağın küçük gözüne alıp altını kısıyoruz.
  9. 1 lavaş alıp tavadaki tavuğun üzerine kapatıyoruz.
  10. Lavaşı kaldırıp 1 kaşık tavuğu lavaşın uzun kısmına seriyoruz.
  11. Doğradığımız soğan, maydanoz, domates den bir ölçü birebir biçimde tavuğun üzerine seriyoruz.
  12. Üzerine limon sıkıp lavaşı sarıyoruz.
  13. Tüm lavaşlara birebir süreci yapıp eşit ölçülerde kesiyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
  14. Sarımsak ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz.
  15. Yağ ve pul biberi de bir tavada eritiyoruz.
  16. Önce yoğurt daha sonra yağı tantuninin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun ????.
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı